Artiest van de week "Jack van Raamsdonk"
 

Jack van Raamsdonk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jack samen met zijn zoon
Jacky Elmondo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

één van de singles van Jack van Raamsdonk
"zo'n fijn gevoel"

 

 

 

 

 

 

Foto kaart van
Jack van Raamsdonk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jack van Raamsdonk
samen met zijn
collega's van
"Exit"

 

 

 

 

Jack samen met zijn collega's van
"Sunlight Music"

 

 

 

 

 

 

Hoes van de nieuwe dvd van
Jack van Raamsdonk

1.   Kan je je zelf even in het kort voorstellen aan de bezoekers van deze website?  

Ik ben Jack van Raamsdonk

2.   Wanneer ben je geboren en waar ? 

Op 1 oktober 1963, geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch

3.   Ben je getrouwd en heb je kinderen ? 

Nee ik ben niet getrouwd maar ik heb wel een zoon, hij heet ook jack en treed op onder de naam Jack El Mondo

4.   Waar en wanneer ben je met zingen begonnen en hoelang ben je er professioneel   mee bezig? 

Eigenlijk zong ik vroeger nooit, ik was drummer en daar had ik het druk zat mee, maar door stem problemen van onze toenmalige zanger moet je wel, mijn allereerste nummer zong ik in 1978

5.   Heb je naast het zingen ook nog andere bezigheden? 

Ik ben graag bezig met mijn honden in de natuur te zijn en motorrijden vind ik ook wel cool

6.   Voordat je solo begon heb je in diverse bandje gezeten zoals b.v. Exit
       Hoe was die tijd en waarom heb je nu toch gekozen om solo te zingen ? 

Ik ben begonnen bij Sunlight Music, dit was een begeleidings orkest voor artiesten, daarna kwam ik bij Exit en toen ben ik als invaller naar Gamble gegaan voor een periode van een half jaar, dat was in 1986, nu speel ik nog steeds regelmatig met Gamble dus het is een lange invalbeurt.

Ik heb uiteindelijk nooit gekozen voor een solo carrière maar dat is zo gegroeid, ik zeg ook altijd dat ik geen artiest ben maar muzikant en zo voel ik dat ook.

7.   Wat zou je doen als je weer gevraagd zou worden voor een bandje ? 

Daar ben ik toevallig voor gevraagd en daar speel ik ook bij onder het motto”We moeten niks we mogen weer speel ik bij “The Shuffles die ooit een wereldhit hadden met “Cha la la I need you, de bedoeling is dat we zo’n 10 keer per jaar een concert doen voor bv een goed doel.

8.   Binnenkort komt er een dvd van je uit wat kunnen we hier op     
      verwachten, en waar zijn de clips opgenomen? 

Op deze eerste dvd staan voornamelijk oude successen en een paar nieuwe omdat de mensen mij toch kennen van die liedjes, buiten de liedjes bevat de dvd ook een interview en staan er bloopers op.

De opnamen zijn gemaakt in De Beekse Bergen, Heusden en bij mij thuis, zelf vind ik dat hij zeer de moeite waard is omdat hij weinig kost en bijna anderhalf uur duurt.

9.   Hoeveel platen, cd’s heb je in de afgelopen tijd uitgebracht en wat was
      je grootste hit ?     

Ik heb wat dat betreft een glansrijke loopbaan gehad, ik heb met Exit zo’n zeven singles gemaakt en een lp, twee solosingles, dit was nog op ouderwets vinyl en ik denk dat ik inmiddels zo’n vijfentwintig cd's gemaakt heb die nog altijd goed verkocht worden, ook speel ik op echt enkele honderden liedjes mee bij andere artiesten als drummer en zanger.

Hits die had waren o.a Kom bij me terug met Exit, in 1985 had ik een hit met ‘Ik hou van jou, drie jaar geleden met “Steeds weer huil je en nu met The shuffles hebben we een toppertje over Brabant “As Brabander geboren.

De grootste hit die ik geschreven heb was “Have a good time, een nummer waar ik erg trots op ben maar plotseling zonder mijn toestemming uitkwam onder ’Leve de lol'.

10. Welk nummer zing je het liefst tijdens je optredens en waarom ? 

Ik heb eigenlijk geen voorkeur, ik merk naarmate je ouder word ook andere nummers leuk begint te vinden, ik heb een ouderwetse opleiding gehad dus ik houd van een breed reportoir maar het moet wel afwisselend zijn, dus langzaam en up-tempo door elkaar.

11. Is er ook een nummer dat je zelf nooit zou  willen zingen ? 

In principe zing ik alles als ik het aan kan, maar ik heb geen nummers die ik niet zou willen zingen, alleen misschien van artiesten waar ik niks mee heb zoals bv Gordon of Marco Borsato, daar heb ik dus helemaal niks mee.

12. Ben je zelf altijd bezig geweest met de Nederlandse muziek of is dit van de laatste jaren en waarom heb je hiervoor gekozen? 

Mijn vader speelde vroeger voornamelijk Hollandse muziek met zijn orkest The Bolero’s dus ik ben er wel mee opgegroeid, de c.d’s die ik uitgebracht heb en voor andere geproduceerd heb zijn ook voornamelijk Hollands, vroeger zat ik op de fanclub van Corry Konings en van Ben Cramer dus dat zegt genoeg. 

Ik heb altijd Hollandse muziek bewonderd, ik heb alle stijlen muziek gespeeld, Hardrock, Bleus en popmuziek maar uiteindelijk altijd Hollands tussendoor gedaan, ik zing ook liever Hollands dan engels.

13. Welke zanger/zangeres en groep bewonder je het meest op dit moment? 

Ben Cramer, dat is mijn zanger, dat is ie al mijn hele leven en vind hem nu nog altijd de beste zanger van Nederland, ieder nootje raakt ie zuiver en hij zingt nog altijd even mooi.

14. Heb je veel of speciale mensen die je steunen in je carrière? 

In het begin geloofde niet zo veel mensen in mij, alleen mijn vader deed werkelijk alles voor me, ik heb echt keihard gewerkt om te bereiken wat ik wou, maar mensen die belangrijk voor me waren zijn Bob Vrieling en Jack Jersey, later na mijn ongeluk heeft Coen van Orsouw toch ook wel een rol gespeeld, vooral om tegen me in te praten om gewoon lekker weer rustig de draad op te pakken

15. Wat is tot op heden het leukste wat je hebt mee gemaakt tijdens een optreden ? 

Dat zijn diverse dingen hoor maar er is een verhaal wat steeds opduikt als ik de boy’s van Exit weer eens zie, toen wij nog draaide met exit hadden we iedere avond feest, een optreden van ons duurde drie dagen zeg maar, op een avond moesten we spelen op een camping in het Brabantse Cromvoirt op een sjieke bruiloft. Op een gegeven moment nam de campingbaas het woord en zei dat er achter een gesloten gordijn een warm en koud buffet stond opgesteld en dat hij even uit zou leggen wat er allemaal op stond om te eten, het gordijn ging open en wij zaten dus al vrolijk te eten aan het buffet en we waren aan het honkballen met de stokbroden, van mijn camping af en nooit meer erop, oke zeiden wij, ’s-Nachts nadat we de bus ingeladen hadden bonden we nog een tentje achter de bus en reden we weg, toen ik zo’n tien jaar geleden weer met een andere band op die camping moest spelen moest ik het hele relaas weer aanhoren van dezelfde campingbaas.

Een ander verhaal wat me bijblijft is dat we op een boot moesten spelen in Lith, toen ik mijn drumsolo ging spelen sprong ik over mijn drumstel heen en dook zo van de boot af in het water, strondbezopen natuurlijk, achteraf hoorde ik dat het ondiep water was en dat ik voor het zelfde zo mijn nek had kunnen breken, maar nu lachen we nog steeds om.

16. Met welke artiest zou je graag een duet willen opnemen ? 

Met Ben Cramer, ik ben laatst bij hem thuis geweest maar ik durfde het niet te vragen, ik heb zoveel bewondering voor die man.

17. Stel je mag een wens doen, wat zou je wens dan zijn ? 

Dat mijn vader weer gezond en normaal zou kunnen leven, hij heeft een hersenbloeding gehad en is aan de linkerkant verlamd.

18. Denk je dat artiesten die met het Nederlandse lied bezig zijn nog echt een kans maken om door te breken? 

Eerlijk gezegd denk ik dat er niet veel bij zullen komen, ik ken sommige deals die er gemaakt worden en iemand die een geweldige stem heeft maar geen geld zal vaak altijd in het schnabbelstraatje blijven.

19. Wat denk je dat er moet gebeuren in Nederland om het Nederlandse lied nog populairder te maken ? 

Het is heel simpel, waarom luisteren er zoveel mensen naar de piraten, juist ja omdat ze krijgen te horen wat ze willen horen, toen het laatste Hollandse programma verdween jaren geleden van Adje Roland toen is het begonnen met de ellende, de diskjockeys werden te machtig en gingen zelf beslissen wat ze wilden draaien en op het Hollandse lied werd neergekeken, het past niet in de programmering, gelul,kijk maar hoeveel lagen van de bevolking in de arena zaten bij het afscheid van hazes, nog nooit een nummer 1 hit gehad maar in ieder huishouden ligt wel ergens een c.d van Hazes, en nu hij dood is is hij voor Hilversum weer hot, dat hadden ze eerder moeten doen. De Nederlandse regering moet verplichten om iedere dag 80 procent Nederlands te laten draaien en 20 procent anderstalig, punt 1 wonen we tenslotte in Nederland en ten tweede vragen die eikels in Hilversum erom dat de piraten hoog in het vaandel blijven staan omdat heel, heel veel mensen graag naar nationale producten luistert…….goeie vraag trouwens.

20. Heb je een eigen fanclub ? 

Nee, ik ben niet zo’n artiest waar dat bij past alhoewel ik veel mensen tegenkom die mijn muziek wel waarderen.

21. Heb je een eigen website, zo ja wat kunnen we daar allemaal op vinden ? 

www.jackvanraamsdonk.nl  , op deze site kunt u zo’n beetje alles vinden wat ik gedaan heb, ook staan er veel foto’s op die iets zeggen over mijn muzikale verleden.

22. Heb je veel of speciale mensen die je steunen in je carrière? 

Zie vraag 14

23. Je zoon “Jack Elmondo” zingt ook wat vind je daarvan ? 

Natuurlijk ben ik daar erg trots op alhoewel wij samen niet door een deur kunnen in de muziek maar dat schijnt normaal te zijn tussen vader en zoon.

Natuurlijk help ik hem wel om een eigen stijl op te bouwen en ik denk dat dat wel goed gaat komen.

24. Wat is je favoriete film, televisie programma en serie ? 

Mijn favoriete film is “The Jazz singer op Tv kijk ik graag voetballen, ik kijk niet zo snel series dat duurt me te lang.

25. Wat eet je het liefste ? 

Friet, daar mogen ze me voor wakker maken.

26. Wat zijn je goede en slechte eigenschappen  ? 

Ik weet niet wat een goede eigenschap is dat is moeilijk om over jezelf te zeggen, ik weet wel dat ik gauw klaar sta voor mensen, vooral met liedjes schrijven bv, maar achteraf krijg je vaak nog een stamp na.

Een slechte eigenschap is dat ik nooit kan zeggen dat ik echt niets doe een tijdje, ik maak dan wel plannen om lekker te ontspannen zoals bv naar de sauna maar dan weten ze me toch weer te strikken, ik moet dus gewoon vaker nee zeggen. 

27. Stel je mag een top 5 van Nederlandstalige liedjes samenstellen voor een radio programma, hoe zou die top 5 van jou eruit zien en kan je ook een kleine toelichting geven waarom ? 

Op vijf zou staan Corry en de Rekels met Huilen is voor jou te laat, iedereen jong en oud zingen nog steeds dit nummer mee dus dat is een evergreen.

Op vier zou ik zetten Zai zai zai van Ben Cramer omdat dit voor mij het nummer was waardoor ik Ben Cramer heb leren kennen  en al zijn platen ben gaan kopen.

Op drie staat bij mij Cock van der Palm met het lied ;Geef me nog een laatste sigaret, het is een nummer van een album maar zo mooi dat het me meteen pakte.

Op twee staat Ramses Shaffey met natuurlijk Laat me, veel muzikanten hebben iets met dit nummer en omdat ik leef in vrijheid als einzelganger past het ook bij mij.

Op 1 staat mijn oude band Exit met ; Kom bij me terug, door dit nummer zijn er deuren voor mij open gegaan die anders gesloten zouden blijven. 

28. Heb je onze website www.zingendnederland.nl wel eens bezocht zoja wat vind je van het idee www.zingendnederland.nl ? 

Natuurlijk heb ik wel eens gekeken op jullie site, alleen jullie naam klinkt al breed in de oren en de informatie die jullie geven zijn nuttige dingen om te weten.
 

29. Wat zijn je toekomst plannen ? 

Als mijn gezondheid het toelaat wil ik nog graag een Cd maken met liedje die ik allemaal zelf geschreven heb, ik heb een aantal nummers geschreven die recht uit mijn hart komen en die ik alleen maar kan zingen.

30. Zijn we nog iets vergeten aan dit interview dat je beslist nog even kwijt wilt aan de lezers ? 

Ik hoop dat iedere zanger of zangeres blijft werken aan eigen liedjes, ik kom te vaak artiesten tegen die allemaal hetzelfde zingen en dat vind ik jammer want er zal een tijd komen dat ze in Nederland verplicht zijn om nationale producten te draaien.