Jack noemd zich altijd het verlengde van The Bolero's, het orkest waar zijn vader 40 jaar deel van uit maakte, waar hun gestopt zijn ben ik verder gegaan zei hij altijd, daarom hieronder de story van een veel bewogen orkest.


Jack van Raamsdonk stond erop dat er op zijn site aandacht werd besteed aan The Bolero's, het orkest waar zijn vader ruim vijfendertig jaar deel van uitmaakte.
Als iemand aan Jack vraagt hoe hij ooit begonnen is en wie zijn voorbeelden waren komt hij al gauw bij het verhaal"The Bolero's, hij zag al die muzikanten als ooms en droomde er toen al van om te worden als hun.
Bij veel mensen die dit lezen komen ongetwijfeld de herinneringen boven van tijden die nooit meer terug zullen komen, de bruiloften en partijen waren heel anders als nu en vooral The Bolero's stonden erom bekend dat het een compleet show-progamma werd als ze kwamen spelen maar dat is ook wel te zien aan de toegevoegde foto's.
De verhalen die bij Jack blijven hangen zijn dat The Bolero's vroeger op de fiets muziek gingen maken en niet alleen in Den Bosch maar ook in de dorpen erom heen, Christ en Jo Hoedemakers, Piet Doomernik en Koos van Raamsdonk dat waren de mannen van ongeveer het eerste uur, Piet werd later vervangen door Ton v.d Dunge en dat was de formatie waar de meeste successen mee geboekt werden, er werd gerepeteerd op de Graafseweg en als zelfs de deurbel jarig was werd er al een complete feestavond van gemaakt.
In die tijd was het ook normaal dat er gewoon thuis feest gehouden werd en The Bolero's deden daar dan vrolijk aan mee, mensen weten nu nog te vertellen dat ze regelmatig speelde in De Vogelwijk in Den Bosch, gewoon in een huiskamer.
Koos van Raamsdonk en Christ Hoedemakers waren de twee komieken bij het orkest, van ieder liedje wat het toeliet werden complete acts gemaakt met petjes,pruiken en verkleed partijen en zelfs een goochelact van Koos viel in goede aarde. Jo Hoedemakers vertelde dat er soms hele avonden alleen maar gelachen werd, we lagen blauw van het lachen op de grond zei hij.
The bolero's was in die tijd een orkest met een eigen sound, veel bands gingen op de Rock & Roll tour maar zij deden daar niet aan mee, ze speelde bv wel op de fanavond van "The Ceder Stars, een enorme populaire band uit de jaren zestig, dit soort avonden werden toen gehouden in de Brabanthallen in den Bosch, Ronny Tober was net doorgebroken in Nederland en ook die was van de partij.
Alle grote namen uit de jaren zestig kwamen voorbij tijdens optredens van The Bolero's, Bij Metropole werd regelmatig opgetreden met Rudy Carell en zijn vader Andre Carell.
Frans Schapendonk viel regelmatig in bij The Bolero's en hij vertelde:"Als we ergens moesten spelen en we zagen dat het niks werd die avond dan zeiden we onder elkaar dat we er maar een cabaretvoorstelling van gingen maken en geloof het of niet de mensen hadden altijd een geslaagde avond, was het niet door de muziek dan was het door de humor die altijd op de eerste plaats kwam.
Na een geweldige succes periode besloot Jo Hoedemakers om te stoppen als accordeonist bij The Bolero's en hij werd vervangen door Nico Damen, die wist helemaal niet wat hij meemaakte op het podium, met zijn schaterlach had hij pijn in zijn kaken op het einde van de avond, nu na zoveel jaar zijn er altijd nog mensen die het over die goeie ouwe tijd hebben.
Het blindelinge handelen van Koos van Raamsdonk en Christ Hoedemakers als clowns op het podium ging nog een stapje verder buiten The Bolero's, ze kwamen op het idee om een clowns-ect in elkaar te zetten en op scholen op te gaan treden, als Coco en Wammes presenteerde zij zich als duo :"The Cowams, Christ had een kinderwagen omgebouwd als brandweerauto en er was een ect waarbij zogenaamd goudvissen werden opgegeten, de kinderen vonden het geweldig en niet alleen de kinderen op school maar ook de kids die bij Christ woonden want er moest natuurlijk gerepeteerd worden met publiek om te kijken of de grappen aan sloegen, er werden stoeltjes op de plaats gezet en wat kinderen opgetrommeld en zo werd er een complete voorstelling gegeven op de plaats bij Christ Hoedemakers, een onvergetelijke tijd.
Veel bekende zalen waar The Bolero's speelden waren: Cafe van Esch, de Abelenstraat, Las, Het Bondsgebouw en natuurlijk van Zuylen, iedere zondagmiddag dansen en altijd volle bak.
Jack van Raamsdonk heeft zoveel herinneringen aan deze tijd dat hij er uren over kan praten, hij heeft nog steeds goede contacten met de oude leden van The Bolero's en was behoorlijk van slag toen hij hoorde dat Christ was overleden, hij was toch degene die Jack stimuleerde in de muziek, zonder dat Christ het besefte was hij een groot voorbeeld voor Jack.
Christ en Annie Hoedemakers komen veel voor in het verhaal van de van Raamsdonkjes, als we aan Koos vragen stellen over vroeger zegt hij nog altijd dat Annie en Christ een soort Tweede vader en moeder was en als we terug kijken naar die tijden dan zien we ook dat men in die tijd heel anders met elkaar omging als nu, het is alleen maar zakelijker geworden en dure spullen zijn vereist om een optreden te verzorgen, Ton v.d Dunge was de man die altijd zorgde voor het geluid en toch altijd met Dynacord gewerkt, goed spul wat altijd werkte, er werden weinig eisen gesteld door het publiek, de nummers die op dat moment populair waren werden nagespeeld en dat is nu allemaal anders, de echte muzikanten zijn bijna allemaal geschiedenis.

Dit was een greep uit een kleine periode van The Bolero's maar laten we ook de muzikanten niet vergeten die later deel uitmaakte van dit Bossche legendarische orkestje, o.a Jan Adriaanse, Kees Schouten,Jack van Raamsdonk, Benny Kok.